Maaneland Way Up North

MAANELAND

I sine tyvere står man oftest mellem en frigjort ungdom, hvor drømmene er store, og et voksenliv, der på den anden side destillerer de samme drømme med et nøgternt syn. Det er som ‘metervarer’, der tynger ens forventninger til tilværelsen. Det sætter Aalborg-duoen Maaneland lyd til på deres nyeste single ”Metervarer Til En Drømmer”.

Duoen, skabt af Andreas Rødbro og Alexander Bie, debuterede i 2021 og har siden da været i tæt samarbejde med Søren Zahle (Peter Sommer, Jacob Dinesen), der har co-produceret gruppens debut-EP Metervarer. I maj måned 2023 følger Maaneland op med deres debutalbum Metervarer Til En Drømmer – en plade, der både sonisk og tekstligt afspejler bandets rejse indtil videre. Med et naturligt paradoks mellem at skabe tempofyldt, storslået pop/rock og synge om det melankolske sted i livets mellemregninger, udtrykker sangene en udforskning af identitet. De kommenterer på en samtid, hvor alt glorificeres på SoMe-platforme – højdepunkter og livets milepæle kommer i forgrunden, og man skal være unik og skille sig ud. Maaneland vil være den umiddelbare og genkendelige lyd af mellemtiden – om dagen i morgen og ikke bare den næste store begivenhed.

Maaneland-projektet opstod på en rustur, da Alexander og Andreas startede på musikuddannelsen i Aalborg. Et møde, der blev til et spirende venskab og senere et stærkt musikalsk samarbejde med store visioner og drømme. Siden har de allieret sig med flere erfarne musikere og produceret og indspillet en masse ny musik de seneste par år samt optrådt i hele Danmark – heriblandt på SPOT Festival (2021), Musikhuset i Aarhus, SKOVROCK og Musikkens Hus i Aalborg.