Aske Stubkjær Way Up North

ASKE STUBKJÆR

Forestil dig et pianette midt i aftenstunden og dens smukke lysindfald; terrassedøren står på klem, fuglene synger det sidste pip og en let, kølig brise mærkes. Vi er midt i spisestuen. Lige her indspillede Aske Stubkjær sine kompositioner fra den nyligt udgivne EP “Tænker Tanker”. Den bærer tydeligt præg af Askes omgivelser, og formidler også omgivelserne på fineste vis. Dette gennem reallyde af bl.a. kvidder, hjerteslag, skridt, knitren og rislen. Aske spillede tidligere på året i dette års “Jazzkonkurrencen” kurateret af JazzDanmark. Han spillede desuden en kort tour, som support for anerkendte Svaneborg Kardyb, tilbage i marts. Hans sommertour er netop overstået, hvor han bl.a. var forbi Nibe Festival, Jazzhus Montmartre, Linnebjerg Festival og Ingenmandsland Festival. Nu venter der en tour til September. Tænker Tanker er udgivet på 12″ vinyl og streaming. Aske er desuden i B-rotation på DR P8 Jazz medkompositionen “Udsigten” for anden måned i streg.